Over ons

Toen Frank Burgers in 2004 zijn diploma als werktuigbouwkundige behaalde, was hij al enkele jaren bezig om, achter in de garage in Moergestel, kleinere landbouwmachines op te knappen en door te verkopen. Van het één kwam het ander en zo groeide deze hobby uit tot een serieus bedrijf: Burgers Equipment. Inkoop van landbouwmachines, opknappen en weer doorverkopen: Dat was de business.

Echter, dit was voor Frank (inmiddels niet meer de enige werknemer) niet altijd voldoende. Het contact met de klanten was vaak kort: Nadat de machine verkocht was, zag je deze niet meer terug. Frank herkende in de markt ook dat bedrijven en particulieren steeds minder snel geneigd waren om (nieuwe) machines zelf aan te schaffen. De combinatie van deze twee factoren zorgde ervoor dat er in januari 2006 een nieuwe stap werd genomen: Oprichting van Burgers Verhuur, gespecialiseerd in de verhuur van hoogwerkers.

Langzaam maar zeker groeide Burgers Verhuur uit tot een grotere onderneming, waarbij het assortiment in de breedte en diepte steeds groter werd. Naast verschillende soorten hoogwerkers verhuurde Burgers Verhuur ook o.a. minigravers, diamantgereedschap, houtbewerking, steigers en aanhangers toen in 2011 een nieuw pand aan De Sonman in Moergestel gebouwd werd.

In dit nieuwe pand wist Burgers Verhuur, ondanks de financieel onzekere tijden, door te groeien tot een volwassen organisatie met een verhuurtak, een eigen werkplaats (Burgers Equipment) en opleidingscentrum. Hiermee nestelde Burgers Verhuur zich op geheel eigen wijze tussen de grote spelers in de markt en wist men zich te onderscheiden door kwaliteit en persoonlijke benadering te combineren. Burgers Verhuur werd daarmee een vaste partner voor vele (bouw)bedrijven en particulieren voor de verhuur, keuring, reparatie, verkoop en opleiding op het gebied van bouwmaterialen en –machines.

De gerealiseerde groei was één van de hoofdredenen om in mei 2016 een reuzestap te zetten: Het vertrouwde Moergestel werd verlaten en men vertrok naar Tilburg, om zich te vestigen aan Jules Verneweg op industrieterrein Loven I. Nieuwe groeimogelijkheden door uitbreiding van het klantenbestand, een betere interne logistiek en een goede bereikbaarheid voor de klanten. Een nieuwe locatie, met de oude kernwaarden: Kwaliteit, flexibiliteit, probleemoplossend vermogen en klantgerichtheid. Professionaliteit met een regionaal karakter, waar men zo trots op is.

    Direct huren?

    Loc. Tilburg: 088-1123610
    Loc. Breda: 088-1123620